Marktaandeel Google Zoekmachine – september 2016

marktaandeel google september 2016

 

Een nieuwe maand betekent kijken naar de ontwikkeling van het marktaandeel van de Google Zoekmachine. Wil je weten hoe het marktaandeel zich ontwikkelt kijk dan ook even naar  het Marktaandeel van de Google Zoekmachine in juli en naar het marktaandeel in augustus 2016.

De verschillende marktaandelen van de verschillende zoekmachines in september

Eerst bekijken we het marktaandeel van de Google zoekmachine op de desktop in Nederland. In augustus was het zoekmachine aandeel: 90,29%, in september komt het Google uit op: 90,59%. Dit betekent weer een stijging. Het marktaandeel is de laatste 11 maanden niet zo hoog geweest. Google lijkt de 90% grens echt stabiel doorbroken te hebben.

Het zoekmachine marktaandeel van Bing laat ook een stijging zien van 6,24% naar 6,39%. Bing heeft weer een stukje marktaandeel teruggewonnen maar blijft de laatste maanden schommelen tussen 6,2 en 6,4%.

Google blijft dus ook in deze maand voor de dekstoplijst qua zoekmachines in Nederland aanvoeren.

google-marktaandeel-desktop-NL

 

Marktaandeel van de Google Zoekmachine op mobile in Nederland

Het marktaandeel van de Google Zoekmachine op mobile blijft maar groeien in augustus was het aandeel nog 98,52% en is nu 98,60%. Wil je aparte campagnes voor mobile dan dekt Google de hele markt voor je af. Helaas daalt het zoekmachine marktaandeel van Bing ook deze maand. De laatste drie maanden op een rij: in juli was het: 0,27%, in augustus was het 0,26% en september komt het marktaandeel uit op 0,25%.

google-marktaandeel-mobiel

 

Marktaandeel van de Google Zoekmachine op tablet in Nederland

Ook op de tablet zoekmachine markt heeft Google een monopolie. En gezien de presentatie/introductie van Google’s nieuwe smartphone de Pixel zal het marktaandeel binnen de mobile markt alleen maar blijven groeien. Terug naar de tablet markt:  in juli was dit het aandeel: 97,23% en voor augustus geldt een aandeel van 97,#0% en dit is nu weer gestegen naar 97,36%. Bing laat ten op zichte van afgelopen maand een daling zien van 0,81% naar 0,77%.

google-marktaandeel-tablet

 

Marktaandeel van de Google Zoekmachine Wereldwijd

Het wereldwijde Google Zoekmachine marktaandeel is in september ook weer gestegen van 89,93% naar 90,07%. Dit betekent dat het zoekmachine aandeel van Google voor het eerst door de 90% grens is gebroken! De vraag die we vorige maand stelde of september de maand zou worden dat de 90%-grens beslecht zou worden is dan ook uitgekomen.

google-marktaandeel-desktop-wereldwijd

 

 

 

Marktaandeel van de Google Zoekmachine Europa

Ook in deze grafiek “Het zoekmachine marktaandeel in Europa” komt de Google Zoekmachine boven de 90%-grens uit! In augustus wist Google nog een aandeel van 89,91% te bereiken, dit is nu 90,36%.

google-marktaandeel-europa

Lees ook de andere berichten over het marktaandeel van zoekmachines:

bron: statcounter.com

Mijn passie is het realiseren van online rendement. Hoe kun je meer uit een website en of campagnes halen zodat ze beter bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen. Onze focus is dan ook altijd gericht op het verder optimaliseren van campagnes en websites want online ben je nooit klaar. Mijn 10 jaar ervaring liggen op het vlak van webanalyse en online marketing, met specialisatie online advertising.

Over ons

Bij deWebanalist houden wij ons bezig met online marketing en zorgen we ervoor dat onze klanten online goed vindbaar zijn. Wij vinden het belangrijk om zelf op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en delen dan ook graag onze kennis met jou.

Onze diensten

Wij bieden verschillende diensten aan op het gebied van SEO (search engine optimization) en SEA (search engine advertising).

Blogs per e-mail ontvangen?

Meer blogs

Alle blogs

Reacties

Laat een reactie achter