Marktaandeel Google Zoekmachine – juli 2016

marktaandeel google

Marktaandeel Google Zoekmachine in juli 2016 is in Nederland voor de dekstop uitgekomen op: 90,06%. Het marktaandeel van Google was in juni 2016 voor de desktop: 90,22%  dus een kleine daling. Het marktaandeel van Bing kwam uit op 6,37%. Bing heeft een stukje marktaandeel verloren ten opzichte van het zoekmachine marktaandeel in juni toen was het marktaandeel van Bing namelijk: 6,54%. Maar het marktaandeel is nu al 7 maanden op rij boven het percentage van 6,3%.

Het marktaandeel van Google in Nederland is nu al 9 maanden rond de 90% voor de dekstop ligt, en voor de mobile en op de tablet is de bandbreedte van het marktaandeel ongeveer 96% tot 98%. Je kunt dus stellen dat ze de markt stevig in handen hebben en de absolute marktleider zijn.

Marktaandeel google

Marktaandeel van de Google Zoekmachine op mobile in Nederland

Het marktaandeel van de Google Zoekmachine op mobile laat een ander beeld zien: 98,44%. Het marktaandeel van Bing kwam in juli uit op: 0,27%.

Marktaandeel google

Marktaandeel van de Google Zoekmachine op tablet in Nederland

Op de tablet heeft google ook een enorm marktaandeel, in juli was dit namelijk: 97,23%. In juni was het marktaandeel van Google 97,31%. Het marktaandeel van Bing was in juli 2016 voor de tablet 0,78%.

Marktaandeel Google

Marktaandeel van de Google Zoekmachine Wereldwijd

Wereldwijd laat het Google Search marktaandeel bijna hetzelfde beeld zien.. Ook wereldwijd is de zoekmachine van Google marktleider bijna in dezelfde verhouding als in Nederland, Hier hebben de andere zoekmachines nog minder kruimels van de zoekmachine-markt. Het marktaandeel Google Zoekmachine komt wereldwijd uit op 89,39% voor de maand juli 2016.

Marktaandeel Google

Marktaandeel van de Google Zoekmachine Europa

Europa laat hetzelfde beeld zien van het marktaandeel van de verschillende zoekmachines. In het Europese overzicht vind je wel nog twee Russische zoekmachines terug.Het marktaandeel van Google Search is in juli namelijk 89,92%.

Marktaandeel Google

bron: statcounter.com

 

Mijn passie is het realiseren van online rendement. Hoe kun je meer uit een website en of campagnes halen zodat ze beter bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen. Onze focus is dan ook altijd gericht op het verder optimaliseren van campagnes en websites want online ben je nooit klaar. Mijn 10 jaar ervaring liggen op het vlak van webanalyse en online marketing, met specialisatie online advertising.

Over ons

Bij deWebanalist houden wij ons bezig met online marketing en zorgen we ervoor dat onze klanten online goed vindbaar zijn. Wij vinden het belangrijk om zelf op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en delen dan ook graag onze kennis met jou.

Onze diensten

Wij bieden verschillende diensten aan op het gebied van SEO (search engine optimization) en SEA (search engine advertising).

Blogs per e-mail ontvangen?

Meer blogs

Alle blogs

Reacties

Laat een reactie achter